Ispovijesti

Žena smršala 158 kg i imala pet operacija, ali i dalje je ismijavaju zbog njenog izgleda!

 

Kako kaže, najteže joj je otići na plažu, jer konstantno mora slušati podsmijehe i zajedljive komentare, piše Health.

“Kada bih izašla na plažu u kupaćem kostimu, svi su me gledali i upirali prstom u mene. Da stvar bude još gora, ismijavali su me”, kaže Jacqueline.

Upravo zbog toga se odlučila na operaciju uklanjanja viška kože. Međutim, ismijavanja nisu prestala ni nakon nekoliko teških operacija, ali Jacqueline to više ne brine.

“Ismijavanje se dogodilo i ove godine, dok sam bila na odmoru, ali to me nije pogodilo, niti mi je bilo neugodno. Nisam imala osjećaj da se nekome moram pravdati, niti sam željela plakati. Zapravo sam se osjećala slobodno. Ovog puta me jednostavno nije bilo briga”, napisala je Jacqueline na svom Instagram profilu.

Jacqueline je shvatila da je za nju najbitnije da prihvati sebe onakvu kakva jeste i da se osjeća zadovoljno i sretno.

“Sada sam fokusirana na to da živim najbolje što mogu. Radila sam toliko dugo na sebi da bi me ljudi zavoljeli onakvu kakva jesam, tako da više ne želim trošiti vrijeme na razmišljanje o tome šta drugi misle o meni. Iako se još uvijek osjećam dosta nesigurno zbog svog izgleda i psihički se borim s tim s vremena na vrijeme, napokon mogu reći da se osjećam sretno i da mi nije bitno šta mi drugi govore”, rekla je Jacqueline.

“Ovo sam ja. Ovo je moje tijelo. Ovo je težak posao, znoj, krv, suze, smijeh, sreća, bol, ljubav i naporan rad”, rekla je.

Iza Jacqueline je pet operacija uklanjanja viška kože koje su bile izuzetno bolne, fizički i psihički. No, to nije kraj jer su pred njom još tri operacije uklanjanja viška kože s nogu.

loading...
Comments
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top