Aktuelno

ZAVRŠNICA SUĐENJA NAJVEĆEM SRPSKOM NARKO-BOSU: Prijeti mu 40 godina zatvora za šverc 5,7 tona kokaina, on tvrdi da svjedoci lagali!

 

Šarić se tereti za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu tokom 2008. i 2009. godine, a pored njega optužena su još 24 okrivljena, od kojih su njih osmorica u bjekstvu.

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 10. decembar izricanje druge prvostepene presude Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, nakon što je danas okončano suđenje. U završnici suđenja sudskom vijeću se obratio Darko Šarić tvrdeći da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv njega i da “manipuliše podacima, izvlači iz konteksta…”, piše Blic. Šarić je rekao da mora ukazati na ključne stvari rekavši da su svjedoci saradnici direktno lagali pred sudom.

Šarić se osvrnuo na ispitivanja koja je tokom ovog procesa vodio sa svjedocima saradnicima Draganom Adamovićem, Draškom Vukovićem i Nebojšom Joksovićem u sudnici Specijalnog suda.

Šarićevi advokati su ranije uputili molbu sudu da njihovog branjenika oslobodi, jer, kako tvrde, nema dokaza da je on organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila kokain prekookeanskim brodovima iz Urugavaja, Brazila i Argentine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je sa druge strane, zatražilo od suda da Šarića osudi na maksimalnu zakonom predviđenu kaznu zatvora kao organizatora kriminalne grupe.

Za trojicu svjedoka saradnika tužilaštvo je predložilo kazne manje od godinu dana, dok je za ostalog 21 optuženog tužilaštvo u završnim riječima predložilo maksimalne kazne za krivična djela “udruživanje radi vršenja krivičnih djela” i “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Shodno propisanim zakonskim kaznama Šarićevim saradnicima prijeti 10 do 20 godina, dok njemu kao organizatoru grupe prijeti 30 do 40 godina.

Prvu prvostepenu presudu, kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Šarić se tereti za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu tokom 2008. i 2009. godine, a pored njega optužena su još 24 okrivljena, od kojih su njih osmorica u bjekstvu.

Šarićevoj grupi je ponovljeno suđenje po jedinstvenoj optužnici spojenoj od ranijih šest optužžnica.

loading...
Comments
To Top