Aktuelno

Zahvaljujući plemenitim ljudima pas koji je ostavljen da umre se potpuno oporavio!

 

Početkom mjeseca novembra par iz Južnog Texasa primijetio je nepoznatog psa kako luta ulicama. Pas je bio neuhranjen, povrijeđen i sa ogromnim ranama po tijelu.

Rezultat slika za unknown dog saved  on strets of texas

Nakon što su mu pokušali pomoći pas je pobjegao jer je bio preplašen. Samo sedmicu dana kasnije psa su pronašli i odmah ga odveli veterinaru. Bio je star samo godinu dana, a njegovo zdravlje je bilo u veoma lošem stanju.

Međutim Ana, kako su kasnije dali ime ovom psu, imala je veoma male šanse da preživi, a nadu u njeno ozdravljenje nije polagao ni Stacey Silverstein osnivač Rescue Dog Rock u New Yoruku.

“Ova jadna djevojčica bila je u izuzetno lošem stanju kada smo je pronašli”, rekao je Silverstein i dodao kako je pretrpjela veliko zanemarivanje svojih vlasnika.

Srodna slika

Zbog toga ih nije začudila činjenica što je Ana bila sramežljiva i uplašena.

Međutim, unatoč svim negativnim prognozama Ana se uspjela izboriti za svoj život i svima koji su sumnjali u njeno preživljavanje pokazali da nisu bili u pravu. Pas je ozdravio i oporavio se kao da nikada ništa nije ni bilo.

“Nakon samo nekoliko sedmica medicinske njege Ana se osjeća puno bolje i izgleda nevjerovatno. Ponovo joj je izrasla dlaka i pretvorila se u razigranu djevojčicu”, objasnili su iz Rescue Dog Rocka.

Rezultat slika za unknown dog saved on streets of texas

Kada se oporavila shvatili su da je Ana mješanac labradora i retrivera.

Ana je trenutno iz Texasa prebačena u New York gdje će je Rescue Dogs Rock čim se oporavi staviti na usvajanje kako bi zauvijek pronašla svoj dom.

loading...
Comments
To Top