Aktuelno

Oglasio se Ognjen Vranješ nakon izbacivanja iz reprezentacije: “Jadno je da se ne gledaju učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio”!

 

Odlukom selektora Roberta Prosinečkog, Ognjen Vranješ (29) izbačen je iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, a jedan od razloga je i afera sa Jelenom Karleušom.

#

Vranješ je ekskluzivno za Kurir prokomentarisao odluku Prosinečkog da ga izostavi sa spiska reprezentativaca za kvalifikacije za EP.

“Jadno je da se ne gledaju učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio”, rekao je Vranješ.

Podsjećamo, Prosinečki je svoju odluku saopštio prije dva dana u razgovoru za AA.

“Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi, ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju”, istakao je Prosinečki, dodavši:

“Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurirati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi”.

loading...
Comments
To Top