Svijet

UHAPŠEN VOĐA SEKTE: Živio sa četiri žene i sljedbenicima, a usput ubijao ljude!

U akciji hapšenja Vilijama Bleka, koji se sumnjiči za ubistva, pedofiliju i podvođenje učestvovalo je oko 200 policajaca. 

Amerikanac optužen kao vođa sekte, koga vlasti SAD traže na osnovu optužbi za pedofiliju, uhapšen je u Meksiku zajedno sa još 26 ljudi u okviru istrage za trostruko ubistvo, saopštili su danas zvaničnici.

Orson Vilijam Belk Džej Ar uhapšen je u sjevernoj pograničnoj državi Čihuahua zajedno sa svoje četiri žene i još 22 osobe među kojima je i nepreciziran broj maloletnika, saopštili su državni tužioci.

Oko 200 policajaca upalo je u tri kuće na dva ranča gde je Vilijam Blek živeo sa svojim sledbenicima, a akcija je sprovedena u zajedničkoj operaciji sa američkim FBI, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Hapšenja su izvršena nakon istrage o ubistvu tri američka državljanina u tom regionu, od 15, 19 i 23 godine starosit, koje se dogodilo 10. septembra.

Vilijam Blek se sumnjiči za ubistvo te trojice muškaraca, ali još nije optužen u okviru tog slučaja.

Uhapšeni su za sada optuženi za ilegalni ulazak u Meksiko i okrutnost nad životinjima, nakon što je policija pronašla više od 50 zaklanih i zamrznutih životinja na njegovom imanju, među kojima su zebre, bufalo i lav.

Vilijam Blek se, takođe, suočava sa optužbama za trgovinu ljudima.

“U SAD ga 15 godina gone zbog optužbi za seksualne zločine, a on je pobjegao u Meksiko”, saopštili su meksički tužioci.

Vilijam Blek se suočava sa optužbama za pedofiliju u američkoj državi Arizoni, napominje francuska agencija, prenosi Tanjug.

Novi.ba

loading...
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top