Svijet

UBIO KĆER ZBOG VEZE S MUSLIMANOM: “Oskvrnula je porodičnu čast”

Sami Karra, kršćanin iz Izraela, optužen je za ubistvo svoje kćeri Henriette (17) jer je bila u vezi s muslimanom, javljaju lokalni mediji.

Karra poriče optužbe da je 13. juna ubio svoju kćer je bila u romantičnoj vezi s muslimanskim zatvorenikom. Tužitelji su naveli da sumnjaju da se radi o “ubistvu iz časti” jer se Henriette namjeravala obratiti na islam zbog svog dečka.

Veza duga godinu izazvala je “žestoko protivljenje” Karrinih rođaka, zbog čijih prijetnji je bila prisiljena pobjeći od kuće u junu. Tada je prijateljici poslala poruku u kojoj navodi da “strahuje da će poslati nekoga da je ubije”.

“Oskvrnula je čast porodice i posramila oca”

Policija i socijalne službe su intervenisale te pozvale Henriette i njene roditelje na sastanak 11. juna, kada su predložile da se smjesti u prihvatilištu za žene.

Vlasti su izjavile da je tinejdžerica odbila ponudu za smještaj te umjesto toga zatražila pomoć u najmu stana i vratila se u roditeljski dom. Na dan ubistva uplatila je oko 90 funti kantini u zatvoru svog dečka, a kada se vratila kući obavijestila je rođaka da dečko izlazi iz zatvora krajem sedmice te da se planira obratiti na islam.

“Haaretz” je objavio da je rođak zatim nazvao njenog oca i javio mu Henriettine planove. Pronađena je mrtva u kuhinji roditeljskog doma s ubodnim ranama u vratu, prenosi “Index“…

“Jerusalem Post” je objavio da se u službenim izvještajima navodi kako je “otac vjerovao da su Henriettini postupci oskvrnuli čast porodice te njega lično posramili”.

Haber.ba

loading...
To Top