Lifestyle

U ove četiri situacije NE SMIJETE da ignorišete bol u leđima!

Bol u leđima nije nepoznat svakome ko osam sati dnevno sjedi za kancelarijskim stolom ili na poslu diže teške terete. Treba napomenuti da su bolovima u leđima sklonije žene, a ovo su situacije u kojima taj bol ne bi trebalo zanemariti.

Osim leđa, bol se javlja i u nogama

Ako se bol širi iz donjeg dijela leđa duž cijele noge, sve do stopala, možda se tu radi o problemu sa nervom. U nekim slučajevima situacija s vremenom sama dođe na svoje, ali do tada bi trebala istrpjeti mnogo bola, utrnulosti i slabljenja mišića, prenosi “Zdrava krava“…

Problem se uspješno rješava zagrijavanjem, fizikalnom terapijom i masažama.

Šepanje

Ako, pored bola u leđima, počnete i da šepate, odmah se obratite doktoru da biste isključili mogućnost oštećenja nerva, savjetuje “Women’s Health”. Ignorisanje takvog problema može da dovede do trajnih oštećenja.

Problemi sa probavom

Problemi sa inkontinencijom, u kombinaciji sa bolnim leđima, takođe mogu da signalizuju probleme sa nervima, konkretno sa nervnim završetcima u donjem dijelu leđa koji mogu da stvaraju pritisak na karlicu.

Ozbiljnije reakcije

U nekim situacijama, bol u leđima je popraćen povišenom temperaturom i preznojavanjem. Ako cijelo tijelo reaguje, to je siguran znak da organizam prolazi kroz neko stanje ili promjenu. Potrebno je obratiti se doktoru da bi se utvrdilo o čemu se tačno radi.

Haber.ba

loading...
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top