Crna Hronika

Šveđanka kažnjena sa tri mjeseca zatvora zbog vrijeđanja muslimana!

 

65-ogodišnjakinja iz Jonkopinga proglašena je krivom zbog poticanja na mržnju, nakon što je putem društvene mreže Facebook vrijeđala islam i muslimane, tvrdeći kako će “nastavak njihovog doseljavanja dovesti do pada nivoa inteligencije u ovoj zemlji”

 

Šveđanka iz grada Jonkopinga proglašena je krivom i osuđena na tri mjeseca zatvora zbog vrijeđanja islama i muslimana putem društvenih mreža, prenosi Anadolu Agency (AA).

Švedska državna televizija SVT objavila je kako je protiv 65-ogodišnje ženske osobe pokrenut postupak nakon što je putem društvene mreže Facebook vrijeđala islam i muslimane, tvrdeći kako će “nastavak njihovog doseljavanja dovesti do pada nivoa intelegencije u ovoj zemlji”.

Sud u Jonkopingu je protiv pomenute osobe pokrenuo postupak zbog krivičnog djela poticanje mržnje prema određenoj grupi ljudi, no zbog nedostatka dokaza oslobođena je optužbi.

Viši sud u ovoj zemlji obnovio je postupak, te je dokazano da je osoba u najmanje osam navrata vrijeđala islam i muslimane.

Sud ju je proglasio krivom za širenje mržnje i osudio na tri mjeseca zatvora. akos.ba

 

loading...
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top