Aktuelno

SUDAR TEŠKAŠA ZAVRŠIO STRAŠNIM NOKAUTOM: Pogledajte kroše o kojem bruji svijet boksa!

 

Činilo se da će pobjednika bokserskog dvoboja između Dilliana Whytea i Derecka Chisore odlučivati sudije, a onda je sijevnuo lijevi kroše…

Veliki britanski teškaški meč između Dilliana Whytea i Derecka Chisore ponudio je jednaku dozu uzbuđenja kao njihov prvi ogled, no ovog puta bilo je prekida. Whyte je slavio brutalnim nokautom u 11. rundi meča.

Dillian Whyte i Dereck Chisora još jednom nisu imali namjeru štedjeti jedan drugog i od prve sekunde meča udarci su počeli letjeti. Za razliku od prvog meča koji su održali prije dvije godine, ovog puta ipak je došlo do prekida, i to brutalnog, piše Fightsite.

Sve do posljednje runde bokseri su bili izjedačeni i očekivalo se da će sudije odlučiti pobjednika.

Ulaskom u posljednje runde je meč postao otvoreniji. Obojica više nisu mislili na odbranu i činilo se kako je Whyteu zapravo takav stil odgovarao. On odjednom postaje taj koji pogađa bolje udarce, što je dovelo do frustracije kod Chisore te novog negativnog boda. Bilo je to u 11. rundi, kad je Whtytea udario laktom. Ipak, taj negativni bod nije puno značio jer je malo nakon toga sve bilo gotovo.

Sredinom runde dolazi do situacije u kojoj Chisora još jednom napada. Whyte se ipak uspijeva odbrani, a Chisoru tokom razdvajanja ima previše spuštene ruke i odjednom je uslijedio udarac odluke. Bio je to lijevi kroše tačno u bradu Chisore koji pada na pod. Sudija mu je počeo brojati dok su mu oči još uvijek bile otvorene, a on odjednom pada u nesvijest te dolazi do prekida, a u ring ulazi veliki broj ljudi. Podosta je dramatično izgledalo buđenje Chisore, no na kraju su u tome ipak uspjeli te je on otišao sam do svoje svlačionice.

Jamajčaninu je ovo ogromna pobjeda, kojom je svoj omjer doveo na 25-1. Isto tako, ovom pobjedom došao je u priliku da može otvoreno tražiti revanš protiv jedinog boksera koji ga je pobijedio, Anthonya Joshue. Upravo to je Whyte i učinio te je dobio odgovor kako će do tog meča doći, ukoliko Joshua ne bude boksao protiv Wildera.

 

POGLEDAJTE I SAŽETAK MEČA

 

 

loading...
Comments
To Top