Aktuelno

SLOVENCI TRAŽE POVLAČENJE PRIZNANJA KOSOVA: Južna pokrajina je sastavni i neodvojiv dio Srbije!

 

Evropa je bure baruta, Balkan je detonator i sa sadašnjom eskalacijom situacija postaje vrlo opasna, čak i za građane Republike Slovenije. Zato Zapadu treba dati jasan signal da se nećemo potčiniti njegovoj politici – ističe Socijalistička partija Slovenije.

 

 

Socijalistička partija Slovenije uputila je poziv predsjedniku, premijeru i članovima vlade te zemlje, da se založe da Republika Slovenija, po ugledu na neke zemalja, povuče priznanje Kosova i podrži teritorijalni integritet Republike Srbije.

U pismu te stranke se navodi da je Slovenija 2008. godine načinila veliku grešku priznanjem nezavisnosti Kosova.

Kosovo i Metohija je sastavni i neodvojiv dio Srbije, kao što takođe piše u rezoluciji 1244 UN – ističe ta slovenačka stranka.

U poruci se napominje da Kosovo i Metohija, “južna pokrajina nama bratske zemlje”, prema međunarodnom pravu, nije imala nikakvo pravo da se izjasni “država”, i dodaje da je 10 godina nakon priznavanja, još očiglednije da je Kosovo od početka jugoslovenske krize 1980-ih bilo – instrument Zapada.

– Evropa je bure baruta, Balkan je detonator i sa sadašnjom eskalacijom situacija postaje vrlo opasna, čak i za građane Republike Slovenije. Zato Zapadu treba dati jasan signal da se nećemo potčiniti njegovoj politici – ističe Socijalistička partija Slovenije.

 

(S.B.)

loading...
Comments
To Top