Aktuelno

SKANDALOZNO GAŽENJE IZBORNIH PRAVILA: Dodikov javni servis nastavio izbornu kampanju i tokom dana šutnje!

 

 

Bez obzira na izbornu šutnju, Javni servis RS-a objavio je danas nekoliko izjava predsjedničkog kandidata SNSD-a Milorada Dodika a sve u funkciji izborne kampanje.

 

 

 

Tako je, primjerice, Dodik u jednoj izjavi ocijenio kako nisu uspjele “silne želje sa Zapada da obesmisle Srpsku, ali da njena ugroženost nikad nije prestajala”.

Dodik je napomenuo da su visoki predstavnici i međunarodna zajednica sa Zapada od prvog dana kada je potpisan Dejtonski mirovni sporazum krenuli da obesmišljavaju Republiku Srpsku, ali da u tome nisu uspjeli.

On je istakao da srpski narod na ovom prostoru želi svoju državu koja se zove Republika Srpska koja ne može biti ukinuta.

“Srpski narod je izborio tu političku bitku, ali nisu prestale sve opasnosti koje idu za tim da centralizuju BiH i da Republici Srpskoj pripišu neke etikete”, rekao je Dodik novinarima u Mrčevcima kod Laktaša.

On je dodao i da su neki odavde to činili govoreći kako u Republici Srpskoj ima paravojska i mnogo čega drugog i pri tome su lagali.

“Ima i onih koji su pucali zoljama i gađali objekte po Banjaluci kako bi je destabilizovali i time ugrozili”, napomenuo je Dodik, te naglasio da Republika Srpska uvijek mora biti oprezna.

Prema njegovim riječima, oni koji vode Republiku Srpsku moraju biti na vječitoj straži da ne dozvole bilo kakvo njeno urušavanje.

Da apsurd bude potpun, RTRS je na centralnom mjestu svog portala objavio vijest o izbornoj tišini, no sve ostale vijesti objavljene danas tokom dana dokazuju kako Dodikova televizije ni najmanje ne drži do univerzalnih pravila koja vrijede u svim iole uređenijim državama svijeta.

 

 

Slobodna.bosna

loading...
Comments
To Top