Aktuelno

San je postao java: Gojak i društvo osigurali Dinamu ljetno proljeće nakon 48 godina!(VIDEO) Saznajte i koliko novca je Dinamo već inkasirao?

 

Dinamo je vrlo rano u današnjoj utakmici uspostavio dominaciju na sredini terena, a čast da se prvi upiše u strijelce imao je Amer Gojak, koji je petom poodio mrežu gostiju.

Rezultat slika za dinamo trnava 3-1

Nije to bilo sve od Dinama, zagrebački tim je bio prilično motivisan a ni magla na Maksimiru nije mogla promijeniti Dinamove ambicije i njihovu posvećenost cilju.

Kada je došao drugi gol domaćeg tima, postalo je sasvim evidentno da gosti neće uspjeti da dođu ni do boda.

Sve što su uspjeli bio je sjajan gol Chanturashvillija koji nije promijenio ništa previše.

S druge srane, pobjedu Dinama osigurao je Mislav Oršić golom u finišu srusta, a nema dileme da će u Zagrebu slavlje večeras trajati do dugo u noć.

U drugom susretu ove grupe koji je odigran ranije, Fenerbahce je savladao sa 2:0 ekipu Anderlechta.

 

Znate li koliko je novca od Evropske lige Dinamo već inkasirao?

Sjajna zarada Zagrebački Dinamo večeras je osigurao plasman u šesnaestinu finala Evropske lige, te će nakon 48 godina prezimiti u Evropi. Osim što će prezimiti u Evropi, Dinamo će svakako dobro i naplatiti svoje “zimovanje”.

Naime, zagrebački tim je već zaradio oko 12 miliona eura za učešće u Evropskoj ligi, a ako uspije sa prvog mjesta proći grupnu fazu čeka ga još milion eura. Preko milion eura čeka ga ako upije ostvariti dvije pobjede do kraja grupne faze, a dodatni novac će svakako dobiti na proljeće.

Za samo učešće u šesnaestini finala, Dinamu je čak i u slučaju ispadanja zagarantovano pola miliona eura. 1,1 milion eura  vrijedi nastup u osmini finala, a nastup u četvrtfinalu vrijedan je milion i po.

Polufinale sa sobom nosi 2,4 miliona eura, a plasman u finale 4,5 miliona eura. Osvajanje titule pak donosi 8,5 miiona eua. Jasno je dakle da bi pred Dinamom moglo biti još dosta miliona, ako nastavi sa ovakvim igrama.

 

loading...
Comments
To Top