Moda i ljepota

PREMINUO NAJPOZNATIJI FRIZER SVJETSKIH ZVIJEZDA: PENELOPE CRUZ NEUTJEŠNA!

 

Modni svijet ostao je bez Oribea, najpoznatijeg frizera svjetskih zvijezda. Nemoguće je pričati o modi, a da se ne spomene legendarni frizer koji je preminuo u 62. godini.

 

 

 

Godine 1992. je napravio pravi bum na ”Channel” proljetnoj reviji, a onda je napravio isto i sljedeće godine. Rođen je na Kubi 1956. godine kao Oribe Canales, a svi su ga poznavali kao buntovnika koji je volio rušiti trendove iznova.

 

Sarađivao je s velikim imenima. Voljele su ga i žene, a među njima i Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford i mnoge druge.

Iza sebe je ostavio svoj legendarni salon na Petoj Aveniji koji je otvorio 1991. godine. Njegovi klijenti bile su i Rihanna, Lady Gaga, Penelope Cruz i mnoge druge poznate dame.

Saradnja s Dženifer Lopez bila je prekretnica u njegovoj karijeri jer je od tog momenta prestao biti običan frizer i postao prava holivudska zvijezda i veliko ime u svijetu poznatih. Uz Jennifer Lopez proputovao je svijet, i to skoro deceniju.

Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila čitavu galeriju fotografija s poznatim frizerom i izrazila zahvalnost na sav trud koji je uložio i rekla da je zaslužan za to ko je ona danas.

Sarađivali su 10 godina, budili se i putovali zajedno, a frizer se pojavljuje i u spotu za jedan od njenih najvećih hitova “Jenny From the Block”.

Mnoge poznate dame podijelile su na svojim profilima fotografije s frizerom, uz riječi zahvalnosti i žaljenja što su ostale bez člana porodice i velikog prijatelja.

Mnoge svjetske zvijezde oprostile su se od poznatog frizera i pokazale svoju tugu.

Penelope Cruz rekla je da će u njenom srcu uvijek biti mjesta za njenog najdražeg frizera.

 

(Hayat )

loading...
Comments
To Top