Film/TV

Ovisnost joj uništila život, zatim je saznala da joj sin ima tešku bolest: Čuvena Esmeralda otvoreno o mukama sa kojima se bori!

Leticia Calderón (49) doživjela je vrhunac glumačke karijere kao 29-godišnjakinja, glumeći Esmeraldu u istoimenoj sapunici.

Riječ je o djevojci koja se rodila slijepa, a babica na porođaju mislila je da je mrtva pa je zamijenila sa drugim, muškim djetetom te podmetnula ga bogatoj porodici.

Calderon i dalje redovno snima sapunice, a 2014. je priznala kako se u periodu kada je igrala Esmeraldu borila sa ovisnošću od kokaina. Iz pakla droge se izvukla tek kada joj je najbolja prijateljica umrla na rukama od prevelike doze , piše “Avaz“…

“Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost me je mogla koštati života”, rekla je u intervjuu za jednu meksičku emisiju. Glumica je bila u dva braka, a iz drugog s advokatom Huanom Koladom (57) ima blizance Luciana i Carlosa. Kada se porodila 2005. godine uzela je dužu pauzu kako bi se posvetila sinovima, naročito mlađem Lucianu koji se rodio s Daunovim sindromom.

“Ovo je najbolji dan za mene, dan prave ljubavi, volim svog Luciana”, napisala je u objavi glumica na Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Calderon je ispričala kako je na nju sin jako uticao i da nikada nije sebe pitala “zašto ja”, kao što to čini većina roditelja kada sazna dijagnozu svog djeteta.

“Vide kako je fantastičan i polaskana sam što je moj sin”, zaključila je Calderon, koju su prije nekoliko godina povezivali sa glumcem Hoseom Ajalom (29). Iako su njihovi prijatelji tvrdili da su u ljubavnoj vezi, Meksikanka je to demantovala.

loading...
To Top