Film/TV

Nekad je žarila i palila Jugoslavijom, a danas jedva spaja kraj s krajem: Olivera Katarina se pojadala na mreži…

 

 Iako još uvijek nastupa, glumica i pjevačica kojoj se divila Evropa sedamdesetih i osamdesetih, danas traži svoje mjesto na sceni.

Da joj nije lako, požalila se na društvenoj mreži.

“Neki misle da je moje vrijeme prošlo. Redatelji, kolege glumci, pjevači. Napunila sam u ozbiljnim godinama više puta Sava centar i Dom sindikata. Odigrala sam bez problema ulogu u filmu. I sada mogu pjevati, rasplakati, nasmijati”, piše srbijanska glumica i pjevačica Olivera Katarina (77) koju su italijanski mediji svojevremeno nazvali “najoriginalnijim glasom Mediterana”.

No, iako još uvijek nastupa, Olivera spaja kraj s krajem. Nedavno je u intervjuu za časopis “Glorija” otkrila da mora prodavati namještaj ne bi li preživjela, piše “24sata“…

“Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kada rasprodajem namještaj i uspomene da bi platila račune. Ne želim o tome pričati ni sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: ‘Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva’”, kazala je tada srbijanska glumica i pjevačica koja se proslavila ulogom u filmu “Skupljači perja”.

“I sada bih mogla igrati dramsku ulogu, veliku ulogu u pozorištu, snimati historijske priče i epohe, pjevati narodu. Samo kad bi dali, pozvali i sjetili se”, napisala je nekadašnja zvijezda uz objavljenu fotografiju.

Haber.ba

loading...
To Top