Lifestyle

NAPITAK OD SAMO DVA SASTOJKA POMOĆI ĆE VAM DA JOŠ BOLJE SPAVATE!

 

Mnogo faktora je uzrok lošem snu: stres, korištenje pametnih telefona ili tableta prije spavanja ili loš madrac, jastuk ili posteljina. Stručnjaci savjetuju uklanjanje digitalnih uređaja iz spavaće sobe, pravilno disanje i izvođenje tehnika za opuštanje stresa, ali i korištenje magnezijuma.

 

 

 

Novinarka Lisa Ryan je nedavno za The Cut intervjuisala nekoliko stručnjaka i otkrila da magnezijum ima brojne prednosti. Osim što je dobar za kosti, nerve, srce i pomaže radu crijeva, opušta mišiće i tako pomaže da bolje spavate, prenosi Index.

Svi koji pate od aktivnih misli ili depresije tako bi jednim napitkom mogli da riješe svoj problem.Dr Tara Stewart preporučuje da se prije spavanja popije mlijeko od badema s malo kurkume.

– Bademovo mlijeko sadrži magnezijum koji može smanjiti nivo kortizola, hormona stresa i umiriti nerve, a kurkuma ima snažna protivupalna sredstva koja mogu spriječiti probleme u želucu – pojašnjava dr Stewart i napominje da ovaj napitak zasladite medom, a ne šećerom, jer je zdraviji za imunitet.

 

(Hayat)

loading...
Comments
To Top