Jeste li znali?

MUKE PO KAMENCU: Jednostavan način čišćenja veš mašine!

 

Stavite jednu šoljicu sirćeta tamo gdje inače stavljate omekšivač; veš mašinu namjestite na 95 stepeni i odaberite program koji traje najkraće te dodatno ispiranje…

Čak i taj uređaj, koji sam po sebi služi za čišćenje, s vremena na vrijeme treba temeljito očistiti. Pravilno održavanje veš mašine učinit će da ona duže traje.

 

Kao i kod svakog drugog uređaja, tokom korištenja se nakupljaju masti i kamenac što je čini više izloženom raznim kvarovima.

 

Zato smo pronašli jednostavan način za čišćenje. Potreban vam je samo jedan sastojak i nekoliko minuta da vaša veš mašina postane mirisna i čista.

 

Radi se o bijelom, odnosno, alkoholnom sirćetu. On onemogućava razvoj bakterija i učinkovito je sredstvo protiv kamenca.

 

Stavite jednu šoljicu sirćeta tamo gdje inače stavljate omekšivač. Veš mašinu namjestite na 95 stepeni i odaberite program koji traje najkraće te dodatno ispiranje.

 

Za to vrijeme možete pomiješati vruću vodu i alkoholno sirće te pošpricati veš objekat tretiranja izvana.

Nakon 10 minuta ćete s lakoćom moći skinuti svu prljavštinu. Za mjesta koja je teže dohvatiti možete koristiti staru četkicu za zube i zatim prebrisati običnom krpom.

 

Dodatni savjet: Umjesto omekšivača možete povremeno koristiti istu količinu sirćeta u koji ste stavili 10 kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Osim što će omekšati robu, sirće će spriječiti nastajanje kamenca u veš mašini.

 

(SB/Jutarnji list/Iheartnaptime.net)

 

loading...
Comments
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top