Računari i gadgeti

MINIJATURNI DALJINSKI UPRAVLJAČ ZA SVE ZALUDIO INTERNET: Pogledajte kako radi i čemu sve služi, a znamo i koliko košta…!

Kickstarter kampanja za OmniFob, ili kako ga njegovi autori zovu najpametniji daljinski upravljač na svijetu, već je prikupila preko 100.000 američkih dolara

 

Ovaj gadget, u sklopu kampanje nešto jeftiniji od 100 dolara, trebao bi moći zamijeniti nekoliko daljinskih upravljača kakve moderan, povezan čovjek koristi svakog dana. Tako bi se OmniFobom trebali moći kontrolirati svi sustavi pametnog doma i automobila, a isti će koristiti i kao dojavljivač u slučaju opasnosti te lokator izgubljenih ključeva, mobitela i slično.

Kompatibilnost sa širokim spektrom uređaja dat će korisniku OmniFoba mogućnost da sa sobom nosi samo ovaj daljinac, velik poput prsta. Na njemu će, uz pomoć ugrađenog ekrana, odabrati uređaj koji želi kontrolirati, naredbu koju želi zadati, a isto će aktivirati pritiskom na veliku tipku.

Suradnjom s mobilnom aplikacijom OmniFob dobiva i dodatne funkcije, a moguće je programirati i rutine (kao na nekim pametnim virtualnim pomoćnicima) koje će pritiskom na samo jednu tipku pokrenuti cijeli niz naredbi za druge uređaje.

Isti gadget može se programirati i da šalje poziv u pomoć kada se njegov korisnik nađe u kakvoj hitnoj situaciji ili opasnosti, a kratice se mogu podesiti i tako da ista tipka služi za okidanje fotografija na mobitelu, traženje izgubljenog mobitela, te za brojne druge funkcije.

(SB / Bug)

loading...
Comments
To Top