Bebe i djeca

MAMA PORUČILA STRANCIMA DA JOJ NE DIRAJU DJECU, A LIJEČNICI HVALE NJEN POTEZ!

 

Wendy Adler je majka sedmero djece u dobi od devet mjeseci do 19 godina. Najmlađe su trojke Lincoln, Liberty i Lucy zbog kojih je posebno na oprezu.

 

 

Iako razumije što ljudi svakodnevno s oduševljenjem prilaze njenim trojkama, na kolica je postavila natpise kojima im poručuje da se maknu.

 

Stani! Možeš gledati, ali ne dirati. Puno hvala – kaže jedna oznaka.

Iako se mnogi na prvu neugodno iznenade jer ne vide ništa loše u tome da pomiluju bebe, Wendy ima dobar razlog, a to je prevencija gripe tijekom zimskih mjeseci, prenosi Index.

– Gripa za bebe može biti iznimno opasna bolest. U rijetkim slučajevima može uzrokovati smrt. Većina djece koja su umrla nije bila cijepljena – upozorenje je stranice March of Dimes.

 

Potez ove majke odobravaju i doktori.

– Svi bi trebali promisliti o posljedicama koje dodir može imati za bebu. Ohrabrujem roditelje da slijede primjer ove mame – poručio je pedijatar Kendall Wagner.

MSD, priručnik dijagnostike i terapije, navodi da sva djeca u dobi od šest do 24 mjeseca spadaju u visokorizičnu skupinu te da se trebaju cijepiti protiv gripe. Virus se prenosi kapljičnim putem (zrakom), neposrednim dodirom ili dodirom sa zagađenim predmetima.

 

(Hayat)

loading...
Comments
To Top