Aktuelno

Kina razvila virtualnog voditelja vijesti, pogledajte kako to izgleda!

 

Učinkovitost i manji troškovi proizvodnje vijesti

Voditelji pazite se, roboti dolaze i po vaš posao. Kineska državna medijska agencija “Xinhua” uvela je virtualnog voditelja dizajniranog za prezentaciju vijesti 24 sata dnevno, prenijele su svjetske agencije.

– Dobar dan, gledate program engleskih vijesti. Ja sam AI (umjetna inteligencija), voditelj vijesti u Pekingu – najavio je robotskim glasom debitirajući na informatičkoj konferenciji u Kini.

Virtualni voditelj je razvijen u saradnji s firmom “Sogou”, poznatoj po kineskom internetskom pretraživaču. Kao prednost njegovog korištenja istaknuti su učinkovitost i manji troškovi proizvodnje vijesti, budući da su voditelji najčešće najviše plaćeni u lancu produkcije.

Uz korištenje za čitanje vijesti na televiziji, može se koristiti i na internetskoj stranici agencije te na društvenim mrežama.
Stvoren prema stvarnom voditelju

Dizajniran je da oponaša ljudski glas, izraze lica i pokrete.
– Virtualni voditelj sam uči iz videa emitiranih uživo i može pročitati tekst prirodno kao i profesionalni voditelj vijesti – poručili su iz kineske državne agencije.

Njegov lik je stvoren prema stvarnom voditelju agencije “Xinhua”, koji se zove Zang Zao (Zhang Zhao).
– Radit ću bez prestanka kako bih vas informirao dok se tekst neprekidno ubacuje u moj sistem – izjavio je virtualni voditelj u prezentacijskom videu.

Uz virtualnog voditelja za vijesti na engleskom stvoren je i jedan za čitanje vijesti na kineskom.

loading...
Comments
To Top