Politika

HRT VUČIĆA IZBACIO IZ CIPELA: Niko nas neće unižavati, Srbija je 40 puta snažnija nego ranije!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ljutito je reagirao povodom promicije knjige na HRT-u u kojoj je svrstan u promotere kontinuirane terorističke politike Srbije.

 

 

.Prije dva dana, u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, predstavljen je “Festival domoljubnog filma Gordan Lederer”, a tokom predstavljanja voditeljica Ljiljana Vinković reklamirala je, između ostalog, revizionističku knjigu i film “Mit o Jasenovcu”.

– Žao mi je ljudi koji svoju slavu pokušavaju da steknu na kriminalizaciji i negaciju strašnih zlocicna nad Srbima, pre svega u Drugom svestkom ratu – rekao je Vučić povodom skandala na HRTU sa predstavljanjem knjige na kojoj su i on i politički lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac “svrstani” u promotere kontinuirane “terorističke” politike Srbije.

– Počastvovan sam što sam u društvu Aleksandra Karađorđevića, a verujem da ni Pupovcu ne smeta što ga porede sa Pribićevićem – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na obeležavanju stranačke slave.

Kako je rekao, za Srbiju je važno da ne šalje takve poruke, i ponovio da Srbija poštuje sve tuđe žrtve, i hrvatske, i bošnjačke i albanske, ali da neće dozvoliti nikome da unižava Srbiju.

Na tako nešto, dodao je, uvek ćemo reagovati, ali ne “vikom i drekom”, već istinom, činjenicama i na miran način.

Primijetio je i da poslednjih dana bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir ukazuje na “narastajuću voinu snagu” Srbije i da to Hrvatska mora da uzme u obzir i da povede računa kako Srbija ne bi još više ojačala.

– Srbija jača i snaži zbog napretka ekonomije. Srbija je nezavisna zemlja, sama donosi odluke, one se ne donose ni u nekoj ambasadi, niti u bilo kojem inostranom centru moći. Nije lako izgraditi poziciju nezavisne države u 21. veku, posebno kada je u pitanju država sa sedam miliona stanovnika, teritorijalno nevelika, i bez značajnih rudnih bogatstava – rekao je Vučić.

 

(S.B.)

loading...
Comments
To Top