Crna Hronika

Hrabri dječak Tim je preživio abortus. Majka ga napustila, a doktori ostavili. Umro je u 21. godini!

 

Imao je samo 32 cm kada se rodio i mislili su da je mrtav. Spasio ga je doktor iz druge smjene…

#

Tim koji je bio poznat kao „Oldenburger Baby“ (prema gradu Oldenburg u Donjoj Saskoj) umro je 4. januara. Imao je 21 godinu. Godine 1997. kada je njegova majka bila u 25. sedmici trudnoće saznala je da će dijete imati sindrom Down.

Odmah je odlučila pobaciti. Govorila je da ne želi to dijete i neka ga odmah izvade. Prijetila je i samoubistvom odnosno da će skočiti kroz prozor. Liječnici su zbog njenog psihičkog stanja odlučili napraviti kasni pobačaj.

No Tim je preživio. Bio je dugačak 32 centimetara i težak 690 grama. Doktori su ga samo ostavili. Tek kada se promijenila smjena, pronašao ga je drugi doktor. Dječak je bio jako pothlađen i mozak mu je bio teško oštećen.

Kasnije su ga prisvojili Simone i Bernhard Guido. Timov život su opisali u knjizi koja je izašla na njegov 18. rođendan.

Tim nije mogao govoriti, nosio je pelene i hranili su ga na sondu. Često se igrao frizbijem i ponekad je pljeskao i galamio što je njegovim roditeljima bio znak da se veseli.

“Jako smo tužni i ne znamo kako ćemo preživjeti gubitak našeg djeteta”, poručili su Simone i Bernhard nakon Timove smrti, piše Bild.

loading...
Comments
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top