Šareni svijet

HANNIBAL LECTERA SU OSMISLILI PO NJEMU: Žlicom jeo čovječji mozak, 39 godina boravi u izoliranoj ćeliji!

Priča o Hannibalu Lecteru nastala je na temelju serijskog ubojice Roberta Maudsleya kojeg nazivaju najopasnijim čovjekom u Velikoj Britaniji. Maudsley je na slobodi počinio jedan zločin, a ostale iza rešetaka.

Maudsley se rodio u Liverpoolu 1953. godine. Dok je bio dijete zlostavljali su ga psihički i fizički. Kada je imao dvije godine njega i braću i sestre su oduzeli roditeljima i smjestili u sirotište. No kada je imao osam godina, vratili su ga roditeljima.

Otac ga je tada počeo zlostavljati. Sa 16 godina je pobjegao u London. Počeo se drogirati i prostituirati kako bi mogao plaćati dilerima. Čak sedam puta je završio u bolnici zbog pokušaja samoubojstva.

Razbio mu glavu i pojeo mozak

Dok je bio na liječenju progovorio je o zlostavljaju i tvrdio je da čuje glasove koji mu govore da ubije roditelje. Maudsley se opet vratio na ulicu gdje su ga stariji muškarci iskorištavali za seks, silovali i tukli.

Kada je imao 21 godinu, na cesti ga je pokupio John Farrell. Seksali su se, a onda mu je Farrell pokazao fotografije na kojima zlostavlja djecu. Maudsley je poludio. Zadavio je Farrella i ubio ga. Zatvoren je u bolnicu za psihički bolesne gdje je 1977. oteo i mučio zatvorenika Davida Francisa. Na kraju mu je razbio glavu. Navodno je tada uzeo žlicu i jeo Davidov mozak.

Foto: IMDB

Maudsley je proglašen sposobnim za suđenje i prebačen je u dobro čuvani zatvor. Tamo je u jednom danu ubio dvojicu. Sve Robertove žrtve bili su seksualni prijestupnici. Dobio je nadimke Brain Eater, Spoons i Hannibal the Cannibal. Zatvorski sustav je negirao njegova djela sve do trećeg i četvrtog ubojstva kada su o tome počeli pisati mediji.

Htio je papigicu

Budući da je postao prijetnja ostalim zatvorenicima, izolirali su ga. Čak 12 godina se nije šišao jer ga nitko nije htio ošišati. Prate ga šestorica zaštitara kada bi izišao jednom dnevno iz izolirane ćelije na rekreaciju. Britanski zatvorski sustav za njega je napravio posebnu ćeliju.

 Foto: IMDB

Ćelija je imala neprobojno stalo, a čuvari su mu hranu davali kroz malu rupu. Ćelija je izgledala vrlo slično ćeliji koja je kasnije prikazana u filmu “Kad jaganjci utihnu”.

Robert Maudsley koji je visokointeligentan i uživa u klasičnoj glazbi, jedan je od 60 zatvorenika u Britaniji koji sigurno nikada neće izaći na slobodu. Maudsley drži rekord zatvorenika koji je najdulje u izolaciji. Oko 39 godina. Rekao je da ga to baca u depresiju pa je tražio da mu odobre papigicu. Ako ne može dobiti papigu tražio je da mu daju cijanid kako bi se ubio.

Iako tvrdi da je u depresiji, pokazalo se da Maudsley sasvim dobro podnosi samoću. Uživa u glazbi i poeziji, tražio je da može studirati, u ćeliji ima PlayStation i televizor te je 64. rođendan proveo igrajući Call of Duty.

S.B.ba

loading...
To Top