Jeste li znali?

Domaći lijek za herpes na usnama koji ublažava bol i upalu!

 

Herpes, tj. groznica na usnama čest je problem koji muči mnoge ljude. Bez obzira na to želite li spriječiti herpes u nastanku ili što brže sanirati onaj koji se već razvio, pomoći vam može jednostavna pasta napravljena od sastojka koji većina već ima u kuhinji.

Herpes labialis latinski je naziv za groznicu na usnama koja nastaje zbog infekcije virusom herpes simpleks. To je prilično bolna i estetski problematična pojava koje se svi što prije želimo riješiti.

U tom nam može pomoći jedna namirnica koja je čest gost kuhinjskih ormarića. U pitanju je kukuruzni škrob, tj. kukuruzno škrobno brašno.

Herpes na usnama bolna je i estetski problematična pojava.

Upravo je ono jedan od najboljih domaćih lijekova pomoću kojeg lakše možete sanirati ovaj bolan problem.

Naime, škrobno brašno neutralizira pH-vrijednost groznice koja se inače “hrani” kiselinom te tako ublažava bol i upalu. Najbolje ga je upotrijebiti u obliku paste koju lako možete napraviti sami.

SASTOJCI ZA PASTU:

  • 1 jušna žlica škrobnog brašna
  • malo vode

PRIPREMA I KORIŠTENJE PASTE:

  1. Pomiješajte škrob i malo vode kako biste dobili gušću pastu.
  2. Nekoliko puta dnevno stavite malo paste na groznicu pomoću štapića za uši.
loading...
Comments
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top