Aktuelno

Detalji nesreće: Šaban poginuo u Bilefeldu. Ljekari mu se borili za život…!Sa Šabanom u vozilu je bio vozač Mirsad Kerić i pjevačev kum Boban Stojadinović

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Sa Šabanom u vozilu je bio vozač Mirsad Kerić i pjevačev kum Boban Stojadinović

Kako saznajemo, nesreća se dogodila u gradu Bilefeldu, gdje je pjevao u subotu uvečer.

Zvijezda narodne muzike u kolima je, prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili, bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda.

– Šaban je rano jutros, oko 7 sai imao tešku saobraćajnu. U kolima je bio sa svojim kumom Slobodanom Bobijem, koji je također povređen. Ljekari se bore za Šabanov život – rekao je za Pink.rs dobro upućen izvor.

Šaban je hitno prebačen u bolnicu, gde je preminuo.

Kako saznaje “Blic”, zajedno sa Šabanom Šaulićem u vozilu koje je krenulo put aerodroma bili su njegov kum Slobodan Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić.
Prema nezvaničnim informacijama, oni su poslije nastupa u Njemačkoj otišli u hotel, a iz hotela su krenuli put Dizeldorfa negdje oko četiri ujutru, gdje su trebali da se ukrcaju na let za Beograd.

Na dijelu puta gdje su se održavali radovi, došlo je do sudara dva putnička vozila, a nakon saobraćajne nesreće stigla je ekipa hitne pomoći te su na licu mjesta započeli reanimaciju povrijeđenih.

Za putničkim vozilo prema nezavničnim infomacijama, upravljao je Šabanov muzičar Mirsad Kerić, dok je na prednjem sjedištu bio Šaban Šaulić, a na zadnjem Šabanov dugogodišnji prijatelj Boban.

Trenutno zdravstveno stanje kuma Šabana Šaulića, Bobana je dobro, dok je Mirsad Kerić životno ugrožen i ljekari se bore za njegov život. Slobodan i Šaban Šaulić se druže već nekoliko decenija unazad, iz velikog prijateljstva postali su kumovi, a potom je sa Šabanom počeo da nastupa na brojnim koncertima.

loading...
Comments
To Top