Luda planeta

DESETINE VRŠNAJKA NAVIJALO I SNIMALO: Tuča učenica pred Policijskom upravom šokirala Split!

Nevjerovatni prizori nasilja među učenicima u Splitu od juče se šire društvenim mrežama. Riječ je o nekoliko snimaka na kojima se vide djevojčice koje se tuku na parkingu, dok više desetina njihovih vršnjaka navija i snima obračun.

Sve se dogodilo u neposrednoj blizini sjedišta splitske Policijske uprave. Policija je juče, kako piše zagrebački “Index.hr”, dobila dvije dojave da se sprema masovna tuča, uključujući i lokaciju u Ličkoj ulici.

“Patrola nije zatekla nikakav nered, nije se nitko tukao, niti je zatražio liječničku pomoć”, objasnili su za pomenuti portal u policiji.

Dojava o tuči u Ličkoj stigla je oko 13.30 sati, a svega pola sata kasnije policija je zaprimila dojavu da se masovna tuča sprema i u parku Emanuela Vidovića, udaljenom nekih pet minuta šetnje od Ličke. Ni tamo, međutim, u vrijeme njihovog dolaska nije bilo nikakvih spornih situacija.

“Index” piše da je sve započelo udarcem nogom u glavu kraj zgrade Trgovačkog suda. Napadačica poslije se potukla sa drugom djevojkom i u tuči je izvukla deblji kraj. Protivnica ju je bacila na tlo i izudarala šakama po glavi.

Za vrijeme tuče, njihovi okupljeni vršnjaci glasno navijaju, skaču po parkiranim automobila, vrište od uzbuđenja, smiju se i snimaju.

Policija se od jutros uključila u ovu priču. Imaju informacije o tome iz koje su škole učenice koje su se potukle pa će pokušati da rasvijetle događaj.

Navodno ovakve tuče nisu rijetkost.

“Počelo je ima nekih godinu dana. Prije to nisam viđala. Znaju se okupiti u Parku Emanuela Vidovića kraj nekoliko splitskih srednjih škola. I ja sam jedan put zvala policiju. Radi se o dogovorenim obračunima, a posebno zabrinjava što na te mečeve dolaze i stariji ljudi s fotografskim aparatima te snimaju djecu kako se tuku”, rekla je za “Index” radnica u jednoj splitskoj.

(Vijesti.ba)

loading...
Comments
To Top