Film/TV

BIO JE U KANDŽAMA DROGE: NAKON LJEPKA I HEROINA SU MU PROMIJENILI KRV! DANAS IZGLEDA OVAKO!

Srbijanski glumac Igor Pervić danas ima 49 godina, a početkom devedesetih je bio jedan od najzgodnijih mladih glumaca. Dijete poznatog umjetničkog para, balerine Lidije Pilipenko i pozorišnog i književnog kritičara Muharema Pervića, rano je počeo da se bavi glumom, a imao je i svoj bend “Duh Nibor”.

Bio je jedan od rijetkih umjetnika koji je priznao svoja iskustva s heroinom. Njegovi roditelji godinama su vodili bitku da se Igor iščupa iz kandži narkomanije. Izliječio se u Londonu, piše “Pulsonline“…

“Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promijenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osjetim ako ponovo uzmem drogu”, ispričao je jednom Pervić.

Nakon toga je potpuno promijenio život. Poslije kratkog braka sa Jelenom Tinskom, dugo je bio u vezi sa Jovanom Petrović, unukom Miodraga Petrovića Čkalje. Sa njom se iz Beograda preselio u Baćevac. Danas više nisu zajedno.

Ali, Igor se u jednom trenutku pokajao što je javno pričao o svom poroku.

“Mislim da ta iskrenost s moje strane nije bila pametna i ponekad žalim što sam o tome pričao”, rekao je.

Počeo je s ljepkom u 13. godini, a u ispovijesti u emisiji “Crni biseri”, autora Vanje Bulića, ispričao je kako su mu roditelji saznali za porok. Majka i očuh su mu se pojavili na treningu košarke i Igorov drug Žika Patika im je rekao šta on radi. Dobio je šamar i od majke i od očuha. Nakon toga su ga zaključali u sobu, oduzeli mu obuću i odjeću. Pošto je živio na prvom spratu, u pidžami se iskrao kroz prozor i bos u pola šest ujutru otišao na Kalemegdan. Tada je imao 14 godina. Mislio je da se više nikada neće vratiti kući, da će samo uzimati drogu, pomišljao je na samoubistvo da bi im nanio još više bola”, pomiješana osjećanja u mladom čovjeku.

Sljedeće što je došlo na red su bile halucinogene droge.

“Klinci, nemojte se zanijeti, pogubićete mozak”, rekao je tada Igor Vanji Buliću.

Osamdesetih su djeca iz “dobrih kuća” imala pristojan džeparac da bi za vrijeme velikog odmora mogla da kupe LSD. Ljepak su duvali na času.

Heroin mu je prvi put dala djevojka u koju je bio jako zaljubljen u 17. godini. Pošto mu je dala prvu dozu (a i sama je bila narkoman), vodili su ljubav na stepeništu zgrade. Nastavili su da se viđaju svaki dan.

Vremenom, novac je počeo da uzima iz majčinog, očuhovog, tatinog novčanika, krao je i od prijatelja svojih roditelja. Tek godinu dana pošto je počeo da koristi heroin, majka i očuh su mu u džepu pronašli špric. Dotle je, kaže, nosio dugačke rukave.

U to vrijeme su se narkomani liječili u “Dragiše Mišović” i majka ga je odvela tamo. Smjestili su ga u sobu sa psihijatrijskim bolesnikom. Pošto je soba bila u prizemlju, “prijatelji” su mu donosili heroin i u bolnicu.

Nakon toga, 1986. je upisao Akademiju. Tamo je na različitim mjestima imao štekove gdje je krio drogu. Vremenom je odlaske na Akademiju proredio. Neka predavanja je izbjegavao da bi u međuvremenu nabavio drogu i onda bio “spreman” za druga predavanja.

Gluma mu je bila i ostala najveća ljubav, ali zbog čitave priče nije diplomirao. Kako je rekao, bilo je i hapšenja u Srbiji i Grčkoj, ali i teških batina u policiji.

U odvikavanju, do kog je došlo u trenutku kada više nije imao gdje da se ubode, pomogla mu je supruga Jasmina Holbus.

Na kraju “Crnih bisera”, Pervić je imao poruku za klince.

“Nemojte se za*ebavati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete cijeli život patiti, i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja – dva metra pod zemljom i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvjestan ako nemate tako ludačaku sreću kakvu sam ja imao.”

Igora, danas imate prilike da gledate u seriji “Santa Maria della Salute” u ulozi Miše Dimitrijevića.

Haber.ba

loading...
To Top