Internet

AKO KORISTITE CHROME U VELIKIM STE PROBLEMIMA: Posljednja nadogradnja potiho poremetila način prijave korisnika!

 

Posljednja nadogradnja Google Chromea, ona brojčane oznake 69, donijela je novi izgled korisničkog sučelja i početne stranice, nekoliko novih sigurnosnih mogućnosti i password manager, no posljednjih se dana buka diže oko jedne značajke koju Google nije na sva zvona oglašavao.

 

Nekolicina je korisnika primijetila da Chrome one koji imaju Google račun, i njime se prijave na neku od usluga unutar preglednika, automatski prijavljuje i u sam preglednik.

Logiranje u preglednik ne zvuči nimalo problematično ako se radi o vašem pregledniku, no ako ste nakratko koristili tuđe računalo za prijavu na, primjerice, Gmail, moguće je da je taj tuđi preglednik nakon prijave sinkronizirao vaše favorite, lozinke, i ostale privatne podatke – ako pritom niste bili iznimno pažljivi.

Iz Googlea kažu kako se sinkronizacija u Chromeu pokreće tek kada se prijavljeni korisnik na do eksplicitno odluči, no promjena u načinu prijave koja u pozadini čini nešto što nije sasvim transparentno naljutila je brojne korisnike, pa i stručnjaka za kriptografiju Matthewa Greena koji je na svojem blogu ovaj problem vrlo detaljno razjasnio.

Chromeov tim odmah je ažurirao i politiku privatnosti u kojoj je jasno naveo kada se i što sinkronizira, te što znači prijava na Googleove usluge, a što u preglednik. Svejedno, prilikom rada s Chromeom i prijave na mjestima gdje se inače ne prijavljujete, savjetuje se poseban oprez.

loading...
Comments
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top